Laat de kabeljauw eventueel ontdooien.
Pel en snipper de ui en de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in stukken.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook
even aan.
Schep de tomaten met het paprikapoeder erdoor en smoor de
tomaten in ± 10 minuten zachtjes gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er dun af en pers
de citroen uit.
Wrijf de kabeljauwfilets in met citroensap, zout en peper en
wentel ze door de bloem.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de vis in ± 5
minuten bruin.
Keer de filets halverwege voorzichtig.
Wrijf het tomatenmengsel boven een kom door een zeef, roer er
de kappertjes en de citroenschil door en breng op smaak met
zout en peper.
Schenk de tomatensaus over de vis en stoof het geheel in nog
5-8 minuten heel zachtjes gaar.
Strooi de peterselie erover.
Lekker met aardappelpuree en een salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |